Ontknoping van ticket blunder

Comments Off on Ontknoping van ticket blunder

Posted on 9th March 2010 by jorrit in Voorbereiding

, , ,

Iedereen kent inmiddels het verhaal. Per abuis had ik een ticket van Athene naar Amsterdam geboekt in plaats van andersom.

Om de fout te corrigeren is er een eerste mail richting Olympic Airlines gegaan met het verzoek de bestemming van onze ticket aan te passen. Deze mail bleef echter onbeantwoord. Volgens de website van Olympic is er geen andere manier mogelijk om contact op te nemen dan via email. Dus dan maar een tweede mail sturen. Ook die bleef onbeantwoord.
Enig speurwerk leerde mij dat er een Olympic Airways desk is op Schiphol. Wat een geluk! De bewuste desk was dagelijks telefonisch bereikbaar. Met frisse moed begon ik ‘s ochtends vroeg met bellen. Dat er iets mis was had ik kunnen weten toen na slechts eenmaal overgaan de telefoon werd opgenomen. Ik legde mijn verhaal uit, aangevuld met het verzoek het ticket om te boeken naar een vlucht van Amsterdam naar Athene. Na het hele verhaal afgedraaid te hebben kreeg ik te horen dat het onmogelijk was dat ik een ticket geboekt had met Olympic Airways aangezien deze maatschappij failliet is en dat ik naar alle waarschijnlijkheid Olympic Airlines bedoelde. Dit was de gouden tip! Gelukkig is Olympic Airlines dagelijks bereikbaar in Griekenland via +33.210.355.0500.
Na een aantal minuten naar vrolijke Griekse muziek geluisterd te hebben door de telefoon kreeg ik eindelijk een medewerker van Olympic aan de lijn! Het gevoel van een grote overwinning duurde maar kort. Al snel bleek dat er niks te doen was aan de fout. Het beste wat men voor ons kon doen is  de luchtvaartbelasting kwijtschelden voor de reeds gekochte tickets…

Met licht bezwete handen heb ik vervolgens opnieuw een ticket geboekt naar Athene. Dit gaat me niet nog een keer gebeuren! Zie hier het resultaat.

Een kleine tien minuten na het afronden van de boeking kreeg ik het onderstaande mailtje in mijn mailbox. Deze keer voelde het iets minder sympathiek aan als de eerste keer…

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.