Over ons

0 comments

Posted on 14th February 2010 by erik

Wij zijn de kilometervreters…

Jorrit-Jaap de Jong en Erik Peekel roeien jarenlang samen in hetzelfde team. Eind mei laten zij hun vriendinnen, vrienden en familie achter voor een fietstocht van negen weken. Zij fietsen van Athene naar de Noordkaap via Sint Petersburg (6500 km). Onderweg doorkruisen zij vijftien landen. Een tentje, kleding plus kookgerei gaan mee op de fiets…

Jorrit-Jaap de Jong

32 jaar / getrouwd met Eelke, geen kinderen / consultant bij Cardano Risk Management

Hoe kwam je op het idee om deze tocht te gaan maken?

Het lijkt me gewoon een heel mooie uitdaging! Elke dag heb je een vastgesteld doel met daarbij complete vrijheid. Je bindt je spullen op de fiets en dan trek je verder naar het volgendekampement, je bent er echt helemaal uit.

Het fietsen heb ik eigenlijk ontdekt via mijn schoonouders. In de familie hebben zij een jaarlijkse fietsdag. Zo hebben we de omgeving van Amersfoort ontdekt op de fiets. Onderweg kun je de omgeving goed in je opnemen, je ziet een heleboel. Sinds die tocht spring ik vaak op het zadel met mijn vrouw Eelke. We hebben allebei een leven vol activiteiten. Op de fiets hebben we echt tijd voor elkaar. We hebben op deze manier de mooiste plekjes van Nederland ontdekt en onze huwelijksreis was zelfs een fietstocht naar Parijs! Dat was wel heel bijzonder.

Wat wordt het hoogtepunt van de tocht?

De hele route wordt één grote ontdekkingstocht vol nieuwe verrassingen. Daar kijk ik enorm naar uit! In Griekenland verwacht ik brute landschappen. In de Balkan lijken me de steden bijzonder om te zien. Die steden zijn heel toeristisch met er tussendoor vooral landelijk gebied. Wenen en Praag zijn prachtig. Krakau moet erg indrukwekkend zijn. Heel gaaf wordt onze tocht door Estland, Letland en Litouwen, dat zijn landen waar ik anders niet snel heen zou gaan. De aankomst in St. Petersburg op de fiets wordt een bijzonder hoogtepunt.

Waar zie je het meest tegen op?

Ik zie nergens tegen op, het lijkt me allemaal wel mooi!

Erik Peekel

32 jaar / relatie met Iris, geen kinderen / oprichter van Aaaaha! the Actor Factory BV

Hoe kwam je op het idee om deze tocht te gaan maken?

Jorrit-Jaap had het idee en vroeg me om mee te gaan. Het plan was toen nog om van de Noordkaap naar Marrakech te fietsen. Ik was direct enthousiast! Het lijkt me grandioos om er een flink aantal weken tussenuit te zijn, op een actieve manier nieuwe terreinen verkennen. Het lijkt me fantastisch om die weken buiten te leven en flink in beweging te zijn. Wat een mooi avontuur om zo anders te leven dan ik gewend ben. Inmiddels hebben we een paar oefentochten gemaakt, die waren fantastisch. Je zoeft door het landschap als een filmcamera op een karretje. Na een dag hard trappen slaapt het dunste matje nog heel goed.

Wat wordt het hoogtepunt van de tocht?

Het bereiken van de Noordkaap uiteraard. Het lijkt me fantastisch om dan terug te blikken op veel hoogtepuntjes, die daaraan vooraf zijn gegaan. Onze route is een ongebruikelijke, dat vergt improvisatie en doorzettingsvermogen. Op een aantal plekken is onduidelijk welke route we moeten gaan volgen. Daar staat tegenover dat de landschappen afwisselend en overweldigend zijn. We doorkruisen landen, waar ik anders niet snel zou komen. Ons avontuur bestaat uit: trappen, zweten, zon, ontmoetingen, gesprekken, eten, landschappen en frisse lucht.

Waar zie je het meest tegen op?

Zadelpijn en de weg kwijt zijn.

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.