Volg ons met RSS op de MAC computer

1 comment

Posted on 28th January 2010 by jorrit in Over deze site

, , ,

Inleiding

Om jullie beter op de hoogte te kunnen houden van onze belevenissen tijdens de fietstocht maken wij gebruik van de RSS technologie. Deze technologie maakt het mogelijk dat onze website naar jou toekomt in plaats van andersom. Je hoeft dan niet meer naar de website voor het laatste nieuws. Nadat je je hebt aangemeld komen de laatste update automatisch in je eigen mailbox. Hieronder volgt een korte uitleg over hoe je RSS moet gebruiken met Safari op de Mac (OSX Snow Leopard).

Wat is RSS?

De afkorting RSS komt van het engelse “Really Simple Syndication”, ofwel een makkelijke manier om materiaal te verspreiden via het internet. Denk hierbij aan automatische updates op Linkend-In en Twitter.

Prachtig, maar wat kan ik hiermee? Door je aan te melden bij onze RSS kan je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van onze tocht van Athene naar de Noordkaap.

Aanmelden bij onze RSS

Om je aan te melden bij onze RSS zijn de volgende stappen nodig:

Open Safari en ga naar www.kilometervreters.com. In de url balk (de balk waarin het website adres staat) zie je een grijs tekentje, dit is het RSS icoon.

Klik dit RSS icoon aan. Je krijgt nu twee opties.

  • kilometervreters >> Feed
  • kilometervreters >> Comments feed

Als je op “Feed” klikt krijg je de artikelen die op de website worden geplaatst. Als je op “Comments feed” klikt krijg je de reacties van de bezoekers van de website.

Klik nu “Add Bookmark…” rechts onder op de pagina aan. Je krijgt nu het bookmark scherm.

Vink Mail aan (om RSS aan je Mail te koppelen) en Safari uit. Deze laatste stap is belangrijk. Klik vervolgens “Add” aan. De updates zullen nu automatisch in je mailbox onder het tabblad “RSS Kilometervreters.com” komen.

1 Comments
  1. online says:

    moet controleren:)

    28th January 2010 at 21:07

Sorry, the comment form is closed at this time.